Малък апартамент

Тип: Апартамент
Местоположение: бул. Цар Борис III, София
Площ: 52м2
Фаза на изпълнение: Завършен
Интериорен дизайн: Десислава Иванова
Фотография: Добрин Добрев

Описание

По задание планът на апартамента трябва да бъде запазен, но е променено минимално първоначалното разпределение, с цел да се оформи по голяма и функционална баня. Желанието на собствениците е да преобладават светлите, монохромни цветове, които дават усещането за спокойствие и невероятен комфорт.

Разположението на кухненските шкафове и ел. уреди е изключително функционално. Продължението на плота замества отсъствието на трапезна маса. Диванът на фирма Corinto е прецизно подбран, за да се получи идеалният кът за отмора.

Съзнателно са оставени стените прозорци открити, без мебели или други обемни предмети пред  тях,  това допълнително подсилва връзката с екстериора, вижда се парка който е в непосредствена близост, и не на последно място дава илюзията за по голямо помещение.

Гардеробът в спалнята е замислен да не натрапва своето присъствие. Леглото е отново от фирма Corinto, то е с механизъм, така има още едно място за съхранение, което е от огромно значение, особено при маломерните жилища. Импровизираните нощни шкафчета са от ИКЕА. Аплиците на Foscarini изпълняват ролята на нощни лампи и са търсеният акцент.

Интериорните врати стоят нежно и ефирно и се вписват в цялостната концепция.

Антрето е транзитно помещение, за там е изработена по поръчка мебел, която скрива електрическото котле и изпълнява ролята на закачалка. Шкафа за обувки е на италианската фирма Birex.

Стената между банята и антрето е така изградена, че да може да се инсталира плъзгаща врата в „джоб“. В банята е отделена душ зона със стеничка. Монтирана е пералня със сушилня в шкафа, в дясно от мивката.