Лятна приказка

Тип: Апартамент
Местоположение: ул. Кракра, София
Площ: 85м2
Фаза на изпълнение: Завършен
Интериорен дизайн: Десислава Иванова, Ива Русинова
Фотография: Яна Блажева

Описание

Апартаментът е разположен в изключително красивата и привлекателна част на столицата ни, в непосредствена близост до „Докторската градина” на ул. Кракра. Задачата на студиото е да направи жилището с разпределение, което да отговаря на днешната динамика и начин на живот, където се предпочита отворения план за дневната зона. Освен това, банята е малка и крайно неудобна за използване. Това налага известни промени и преразпределяне на пространството. Кухня, трапезария и хол са обединени, спалнята е запазена като местоположение. Банята е разширена, а старата кухня е преобразена в кабинет или детска стая, в зависимост от наемателите.

Собственикът на апартамента е живял в Амстердам и силно е привлечен от неговата космополитност, и чара на Скандинавските страни. Желанието му в интериора да присъства лекотата, чистотата, спокойствието и ведрото настроение, което струи от скандинавските интериори е напълно обяснимо.

Помещенията са обединени чрез използваната настилка, цветове и материали. Подовите плочки със своята графичност и рисунък внасят идеята за Испанската сиеста. Дъбът в паркета, интериорните врати и част от мебелите дава топлина и уют. Кухнята и всички вградени корпусни мебели са от масив, по проект на студиото. Жълтите трапезарни столове и комфортната меката мебел ни подканват към приятни събирания и разговори. Спалнята е зона за пълен релакс и почивка със своята мека, нежна, неутрална палитра. Отваряйки вратите към терасата обгърната в зеленина, се изгубва границата вън – вътре.

Като в лятна приказка, това е чувството което ще ви обземе, от момента в който прекрачите прага на този дом.