Преди & След

Тип: Апартамент
Местоположение: жк. Младост 1, София
Площ: 90м2
Фаза на изпълнение: Завършен
Интериорен дизайн: Десислава Иванова
Фотография: Яна Блажева

Описание

Жилището се налага да бъде преустроено според нуждите на новите собственици и желанието им то да звучи модерно и стилно. За оформяне на новите зони е променено плановото разпределение, цялостно е  преработена електро – инсталацията, частично е променен ВиК, заложено е окабеляване за интернет, сателитна телевизия и домашно кино. Предизвикателството в случая е краткият срок за изпълнение и ограниченият бюджет, както и използването на част от обзавеждането на собствениците.

Кухнята е с изключително удобна и функционална П – образна композиция. Реда в който са подредени домакинските уреди ги прави лесни за използване и както казват собствениците – „Да готвиш в такава кухня е истинско удоволствие”. Едно от условията за трапезарията е гостите, които са винаги добре дошли в този дом, да се чувстват комфортно в нея. Разтегната трапезарната маса от ИКЕА събира до десет души. За оформянето на зона ден, която включва кухня, трапезария и хол е премахната една от стените между кухнята и старата спалня. Така се изгражда и по голяма тоалетна.

В банята преди са били поместени вана, свободно стояща мивка, биде, тоалетна, бойлер. Сега е заложено на това да има повече пространство. Вертикалните щрангове и тръбите на парното са скрити, за да се изчистят обемите. Оформя се една импровизирана плитка колона с два реда декоративен фриз, които си кореспондират с тези на стената с душа. За лекото ретро присъствие в интериора допринасят шкафът с мивка и огледало.

Сиво е цветът, който е обединяващ за този интериорен проект. За подът е избран гранитогрес в графитен цвят, като тази настилка преминава от коридора в банята, мокрото помещение и в малката тоалетна.

Желанието на родителите е детската стая  да се трансформира във времето, за да може да отговаря на нуждите на двете малки деца. Избрани са свежи, закачливи цветове, които стимулират въображението и предразполагат към игри.

Цялостната цветова концепция продължава плавно в спалнята и тя има спокойно, меко излъчване. Помещението е достатъчно голямо и в него идеално е ситуиран пълноценен работен кът.

Заложено е на неутрални цветове – бяло, сиво, които се допълват с различни нюанси на слонова кост, беж, маслиново зелено и тъмно кафяво. Резултатът е един уютен интериор, отговарящ на новото време, от който струи абсолютна хармония.