Black Peak Capital

Тип: Офис пространство
Местоположение: София
Площ: 350м2
Фаза на изпълнение: Завършен 2022
Интериорен дизайн: Десислава Иванова
Фотография: Ники Канделеро

Описание

Проект Black Peak Capital е финалист в категория Обществен интериор “Офис|Работна среда” в конкурса Dibla Design Awards 2022.

Дизайн концепцията залага на връзката между името на компанията и нейният стремеж към изкачване на нови върхове. BlackPeak Capital е фирма за дялово инвестиране, с фокус в Югоизточна Европа. За компанията Черни Връх е едновременно страст, въплъщение на ценности и инвестиционен подход. Запазен е максимално отвореният план на пространството и са обособени различни зони, давайки едновременно уединение и комфорт при работа и провеждане на срещи, както и възможност за не формални събирания.

Влизайки в офиса ни посреща приемна, с ламперия загатваща планински масив и рецепция от естествен камък Calacata, в контраст с основа от фрезован MDF. Двете заседателни зали са отделени чрез витрини с единично остъкляване и профили в черна елоксация. Голямата конферентна зала създава усещане за стабилност и доверие, постигнато с умело съчетание на обзавеждане и изкуство.

Удобна кухня с голям остров е идеална за кафе паузи и кратки работни срещи. Тази зона е отделена посредством кашпи с подходящи растителни видове. Кът с мека мебел дава възможност за почивка. В голяма част е запазен видим бетоновият таван, с открити комуникации и използване на разнообразни осветителни тела.

Бюрата са разположени според изискванията на служителите, гледайки навън към разкриващата се гледка от 19 етаж на сградата. Изградени са две кабинки за разговори към една от работните зони, шумоизолирани с двойно остъкляване.

Графичният дизайн е съобразен с фирмената идентичност. Художествените произведения и растителността допълват гостоприемната атмосфера в офиса, в съчетание с естествените материали и хармонични цветове.