The Ring bar&dinner

Тип: Заведение за хранене
Местоположение: София
Площ: 240м2
Фаза на изпълнение: Завършен
Интериорен дизайн: Десислава Иванова
Графичен дизайн: Стилиян Пенев
Фотография: Ники Канделеро

Описание

Работата на студиото по проект The RING се разви в няколко направления:

  • изготвяне на лого и цялостно графично представяне;
  • консултиране за цветовото екстериорно оформяне на строящата се сграда;
  • цялостен интериорен проект на заведението;

В концепцията, която развихме има много символика – от кръга, като форма до местоположението на обекта, през името до използваните цветове, които са част от фирменият облик на вече утвърден бизнес на инвеститора.

Името на заведението е свързано с местоположението му – на Околовръсният път на София, изнесен в полите на Витоша. От вторият етаж на заведението се открива изключителна гледка към града, която вечер е изумителна с всички светлини и силуети, които се четат в мрака. Това ни провокира за част от разработеният графичен дизайн – сградите, които се открояват със своя силует в нощта и The Ring, като мястото което няма да пропуснете.

Работейки над интериора на заведението, инвеститора ни показа изображението с фотографите, което беше харесал и постави условие задължително да го включим в проекта. Предвид разположението на мебелите, бара и кухнята за тях избрахме стената с врата към тоалетните, която е леко в дясно от главният вход на заведението и също така успоредна на стълбите. По този начин влизайки в заведението, вие се чувствате като знаменитост, която е под светлините на прожекторите и на прицела на техните обективи. В тоалетните съчетахме още няколко подобни изображения с известни личности и фотографи, отново с една лека ретро нотка. Така усещането за заведението, като едно специално място със собствен стил и идентичност се затвърди.

Обсъждайки различни идеи за декорирането на стените ни грабна отношението към храната в различните народи, от древността до наши дни. Използваните фразите в графичното оформление на интериора са на повече от 10 езика и са повод за размисъл, защото първо се храним с очите си.

Ние в AULY design studio вярваме, че добрият дизайн във всичките му форми и проявления е част от храната за душата.