24
Nov

Експертите казват: Какъв ще бъде цветът на 2017 година?

 

Надпреварата започна. Всички големи имена в световната цветна индустрия се съревновават в обявяването и представянето на своя фаворит. Какъв ще бъде техният избор за цвят на 2017 година?

 

%d1%81%d0%bd_0

ГЛИНЕНО КАФЯВО И КОНСЕРВАТИВНО СИВО ИЛИ POISED TAUPE SW 6039

Sherwin-Williams обикновено не обичат да дават цветови приоритет, но и те се привлечени от идеята. Техният избор за цвят на 2017 e Poised Taupe SW 6039.

%d1%81%d0%bd_1

Този цвят създава уют в домовете ни в днешния забързан начин на живот и носи усещане за убежище. На всички езици има различни думи, които описват това чувство на неповторима топлина и блаженство, които свързваме със спомени от детството, със сигурността на майчината ласка и прегръдка. Съществува особена красота в местата, които са оставени да остареят грациозно и да се представи износването от всекидневния живот със стил и класа. Нека патината на времето да разказва истории…

%d1%81%d0%bd_2

В Poised Taupe се комбинират глинено кафяво и консервативно сиво. Резултатът е един богат, сложен, закален цвят, с горист и неутрален оттенък. Sherwin-Williams дават няколко ключови цветови комбинации за 2017 с участието на Poised Taupe SW 6039.

ЛИЛАВИЯТ ХАМЕЛЕОН – VIOLET VERBENA PPG 1169-5

%d1%81%d0%bd_3

Едни от първите обявили своят любимец са и PPG The Voice of Color. В PPG работят повече от 20 цветни стилисти по целия свят, всеки специализиран в различни пазари, които си сътрудничат. Тяхната цел е да се определят стиловите и цветови тенденции за дома, електрониката и автомобилостроенето. Уникалната позиция на PPG на няколко пазара позволява да наблюдават и консолидират възникващите глобални промени в цветовите тенденции.

Violet Verbena PPG 1169-5 това е цветът на 2017 според PPG The Voice of Color.

%d1%81%d0%bd_4

Той е сложен цвят със сиво-лилав оттенък. Идеален е за популярния бохем или за номадския начин на живот. Това е актуализация на един класически нюанс, който добавя дълбочина, лукс и лежерност на всяко пространство. Същевременно е идеален фон за потребителите, които търсят сливане на мъжкото и женското, мистика и съвременен модерен стил. Този цвят се адаптира към околната среда и допълва разнообразието от дизайнерска естетика, от игриви стаи за спокойни пространства.

Violet Verbena e лилавo със загадъчно хамелеоново присъствие.

3 КОЛЕКЦИИ ЦВЕТОВЕ. 3 ТРЕНД КОМБИНАЦИИ В ДОМА НА 2017!

%d1%81%d0%bd_5

Историята на американската компания BEHR, започва малко след Втората световна война през 1947, като малка семейна фирма. Днес тя заема сериозно място на световния пазар и е един от водещите производители на първокласни лакове и бои.

Всяка година BEHR представя своето издание на 20 нови цветови тенденции. Палитрата за 2017 година е съставена от 20 цвята, групирани в 3 колекции: Комфортна, Съставна и Уверена. Всяка от тях е проектирана с мисълта да бъде вдъхновяваща и да бъде припозната, за да ви помогне да създадете дом, който отговаря на вашият стил и индивидуалност.

ТРЕНД КОМФОРТНО: ПРИГЛУШЕНИ ПАСТЕЛИ

%d1%81%d0%bd_6

Комфортната палитра е от приглушени, пастелни цветове. Те са сложни и определено се чувстват по женствени, леки и естествени.

ТРЕНД СЪСТАВНО: БОГАТИ ЗЕМНИ ТОНОВЕ

%d1%81%d0%bd_6

Втората група е отличен фон за наслояване и показване на другите цветове в мебели и интериор. Разполага с микс от мистериозни земни цветове и богатство от тонове.

ТРЕНД УВЕРЕНО: ПРИКЛЮЧЕНСКИ СЪЧЕТАНИЯ

%d1%81%d0%bd_8

Третата палитра въплъщава всичко, което може да бъде определено като забавно за цвят. Приключенска и в същото време, тя е идеална за местата в които искаме да добавим малко драма.

КРАЛСКИЯТ АМЕТИСТ – SHADOW 2117-30

%d1%81%d0%bd_9

Последни в статията, но не и  на последно място – Benjamin Moore с Shadow 2117-30. Това е цветът на 2017, загатващ и загадъчен, майстор на атмосферата. Отново един сложен, дълбок, богат цвят. Както казва творческия директор О‘Нийл на компанията „… нека сянка определи настроението ви“.

%d1%81%d0%bd_10

Представена е палитра от 23 цвята с участието на Shadow 2117-30.

%d1%81%d0%bd_11

Миналата година изненадата беше голяма с представянето за първи път на два цвята: Rose Quartz 13-1520 и Serenity 15-3919. Какво ще ни поднесат тази година Pantone Color Institute, ще разберем съвсем скоро?

Ако искате да бъдете в течение на модните тенденции в интериорното обзавеждане следете нашите публикации и не се колебайте да се свържете със специалисти в областта, ако имате нужда от професионално интериорно проектиране.

Снимков материал: PPG The Voice of Color, Sherwin-Williams, Benjamin Moore, Pantone Color Institute

Публикация: Combo.bg