25
Jan

Тракийско злато – цвят на годината за 2017

 “Тракийско злато” е цветът, който обявиха Оргахим АД и Асоциацията на интериорните дизайнери, за Цвят на 2017 година. Изборът не е случаен. Той се базира на задълбочени проучвания, в които участие взеха специалисти по цветознание и дизайнери.

“Тракийско злато” принадлежи към цветовете от жълтата гама, които са слънчеви, земни, създаващи настроение и предразполагащи към разговори. Това е един изключително богат цвят, едновременно активен и спокоен, с темперамент, който съчетава в себе си минало, настояще и бъдеще. Цвят с история, който откриваме в находки от древността и свързваме с утрото, със зараждането на новия ден и копнежа за нов живот.

Безкрайно благодатен, развихрящ въображението цвят, неслучайно използван в Скандинавския стил на обзавеждане. Това е стилът, който може да се нарече един от най – популярните днес в интериорният дизайн, станал актуален и у нас през последните години. “Тракийско злато” дава много възможности за използване в интериора, от фон на който да изпъкнат останалите предмети, до закачливи акценти даващи завършен образ на търсената атмосфера.

тракийско злато