23
ян.

В годината на Огнения петел: какъв трябва да е интериорът?

Каква трансформация е добре да претърпи домът ви или офисът, така че да бъде в хармония с този знак и да отворите пътя на късмета си? Запознайте се с препоръките на Десислава Иванова, интериорен дизайнер в АУЛИ студио.

Според китайския календар 2017-а година ще премине под знака на Червения Огнен Петел. Новата година започва на 28 януари 2017г. и свършва на 15 февруари 2018г.  според Източната астрология. Петелът е десетият знак в китайския хороскоп и неговото западно съответствие е знак Дева, който символизира здраве, изцеление, прераждане и всеотдайна работа, която винаги е възнаградена.

Огненият Петел през 2017 г. предопределя време за трансформация. Време в което е добре да се преборим с вредни навици и пороци, за да можем след това успешно да търсим хармония с колегите на работното място, с приятелите и в семейството.

1

Запомнете, че е добре да оставяте дома и офиса си почистени и подредени, преди да ги напуснете. Особено в края на седмицата на работното си място, не е благоприятно да си тръгнете оставяйки бъркотия след себе си за почивните дни. Спрете безпорядъка преди да е започнал да се натрупва. Тогава мирен, безопасен, гостоприемен дом ще ви очаква, а не хаотична околна среда.

1_1

 

1_2

1_3

Антрето или приемната

Започнете от входната врата. Почистете и подредете антрето, направете го добре осветено и привлекателно. Така ще можете да посрещнете късмета си, да дадете път да влезе в дома ви и да отворите място на просперитета в работата си през новата година.

2_1

2_2

Всекидневната/холът или конферентната зала

Това е най – важната стая през тази година, защото тя е управлявана от елемента Огън, а 2017 е годината на Огнения Петел. Отделете и специално внимание, като не трябва да се забравя влиянието на цветовете и това какво ще ви донесат те. Основният елементът на тази година е Метал. Трябва да се избягва неговият пряк контакт с Огънят и точно червеният цвят е този, който трябва да изключите от интериора на дома или офиса. Препоръчителните цветове за всички 12 астрологични знака са тези свързани с елемента Земя: жълто, златисти и пясъчни цветове, различните производни на кафяво – беж, охра, сиена, теракот, както и сфалерит (цинкова руда, оцветена обикновено в сиво).

2_3

2_4

Включете ги в интериора чрез различни предмети в тези цветове: декоративни възглавници, одяла, спално бельо, хавлии, купи, вази, прибори за хранене, произведения на изкуството.

3_1

3_2

Цветя и стайни растения 

Енергията на една стая се събужда чрез добавянето на живи цветя и растения. Те имат естетически, психологически и здравословен ефект, подобрявайки нивото на кислород в помещенията. Както за дома, така и за офиса, изключително подходящи са зелените стайни растения с окръглени листа, като могат да се използват различни вечнозелени видове, също и орхидеи. Ако не разполагате с такива, опитайте да осигурите в понеделник в офиса свежи цветя.

Публикация: Combo.bg