23
дек.

Коледата е червена

Съвети за бърза, лесна, икономична и ефектна Коледна украса в няколко стъпки!

Очакването на Коледа и посрещането на Новата година е време в което се сбъдват желания. Спомена за тази магия пазим от детството си, а коледната украсата е част от това вълшебство.

 

1

Входната врата

Коледния дух трябва да бъде с вас навсякъде, затова започваме от входната врата. Тя е като огледало за дома и е първото нещо което виждаме прибирайки се у дома, първото впечатление на хората, които ще ни гостуват. Коледната звезда или Понсетията се е превърнала в един от символите на този празник. Аранжирайте входната врата с нея в комбинация с богат разкошен венец.

2_1

2_2

Коледния венец

Коледен венец можете да си закупите избирайки между стотиците в търговската мрежа, или да си направите ваш от коледни бастунчета или от многото фигурки от филц, които сте събрали.

3

4

Антрето и стълбата

Отделете им малко внимание, с минимални усилия можете да предизвикате едно наистина топло посрещане.

5

Кухнята

Това е мястото където прекарваме повече време в приготвянето на Коледната трапеза и когато тя е аранжирана с подходяща украса, това определено допринася за нашето празнично настроение – няколко снежинки, елхови клончета обвити с панделки, мини дръвчета и разбира се извадете всички уреди които имате в червено.

6_2

Трапезарията

В трапезарията сядаме със семейството и най – близките си приятели на дълги приятни разговори. Сами можете да си направите гирлянди за прозорците, опаковайте подаръците в разноцветна хартия с много панделки.

6_1

Ако имате висящо осветително тяло над трапезарната маса, използвайте го да закачите коледни играчки и пуснете множество червени панделки.

6_3

Аранжирайте стъклени, бели и червени купички с множество разноцветни бонбони, близалки и малки дребни лакомства.

6_4

Коледен аромат – използвайте карамфил с който да украсите няколко портокала, добавете и снопче канела за да подсилите това неповторимо ухание.

8_1

Свещи, свещи, и пак свещи

Украсете свещи с пръчици канела, обвийте ги с панделки, добавете няколко шишарки и малки коледни фигурки.

8_2

И не изхвърляйте старите буркани – ето как можете да ги преобразите.

8_3

Илексът (джел) се използва традиционно за изработването на коледни венци и в украсата на домовете. Това е още един начин за приложението му.

8_4

Няколко стари саксийки, малко свещи, елхови клонки и….воала.

8_5

Ако все пак не разполагате с много време, голям фенер с червена панделка ще ви свърши чудесна работа.

9

Камината и коледното дръвче

Ако имате камина в дома си, то вие сте щастливци. Безспорно тя е сърцето на дома и там е мястото на коледното дръвче. Не се страхувайте, че може да прекалите с играчките. Украсявайте смело – коледни чорапчета на камината, декоративни възглавници и меко одеяло на дивана, и разбира се всичко в червено.

10

Детската стая

Децата очакват с най – голямо нетърпение и трепет тези дни от годината. Ако можете да инвестирате в спално бельо с коледни мотиви, направете го. Ще го използвате години наред, докато децата са с вас и бъдете сигурни, че ще му се радват всяка Нова година.

Снимков материал: homebnc.com

Публикация: Artcafe.bg