01
ян.

Тенденции 2015 – Марсала

 Всяка зима Pantone Color Institute, известен със своята система за съответствие на цветовете, обявява новият цвят на годината и за новата 2015 това е … Марсала.
Тази тенденция институтът създава през 1999 г. със своето предложение за модния тон за началото на новия век – Небесносиньо. Предложението 12 месеца да минават под знака на един цвят се оказва невероятно успешно и се запазва вече 15г. Компании от модната, мебелната, автомобилната или почти всички индустрии свързани с продукти от нашето ежедневие, които държат да бъдат в крак с модните тенденции започват да лансират линии с участието на водещият цвят.
Цветът Марсала е червеникаво – кафяв, много дълбок, сложен и топъл цвят, вдъхновен от сицилианското ликьорно вино със същото име. То се произвежда в околностите на градовете Марсала и Трапани на остров Сицилия.
Определен като унисекс, от Леатрис Ейземан, изпълнителен директор на института, Марсале е изключително изискан и чувствен, като дрехи, аксесоари и бижута в този цвят, прилягат както на блондинки така и на брюнетки и е цветът който стои съвършенно на всеки тип кожа.
Несъмнено, като всеки цвят съдържащ в себе си червено, това е кралски цвят и неговото присъствие никога не остава незабелязано.
В интериорния дизайн този цвят може да се използва навсякъде, от цвят на стени, под формата на мазилки, тапети и други стенни декоративни елементи, до различните видове подови настилки, килими, мокети. Когато повърхността е груба и релефна, това допълнително увеличава дълбочината, която този цвят има. Водещите брандове в сферата на обзавеждането бързо се ориентираха и предлагат изключителен избор на дивани с дамаски в хитовия цвят. Много богата е и гамата от завеси в които има участие на марсала. Мебелите в тази тоналност правят дома изключително чувствен и уютен, а на офиса придават една неповторима аура на доверие и респект. Ако искате да включите този стилен цвят в дома си, можете да го направите и с подходящи аксесоари: свещи, рамки за снимки, вази, подноси и купи, покривки, салфетки, спално бельо, шалтета или хавлии.