12
май

10 съвета за интериор на детска стая

 Оформянето на детската стая е една от най – трудните и същевременно важни задачи в интериорния дизайн, а също и предизвикателство за всички родители. Към интериора и трябва да се подходи с голямо внимание, защото за детето неговата стая е много повече от място за сън. Това е мястото където детето спи, играе на различни игри, слуша музика, чете, търкаля се по пода, приема своите приятели, но и мястото където учи и подготвя домашните си уроци докато расте. Трябва да се планира много внимателно, за да се създаде стая предлагаща всички тези функции, която да бъде конфортна и привлекателна.

Ако сте решили да отделите от самото начало бебето и да му подготвите негова стая, трябва да имате предвид, че най важното в случая са удобното бебешко легло или кошара, гардеробче или скрин за неговите дрешки с място за преобличане. Най – важното е да изберете качествен матрак, всички тъкани и материали да бъдат с естествен произход, без обработка с вредни емисии. Подът трябва да бъде топъл (изключваме керамика и гранитогрес) и лесно да се почиства. Всички мебели трябва да са със заоблени ъгли и да са регулируеми, за да могат да се използват за различните възрасти, защото определено цвета на стените и другите детайли могат да се сменят много по често от мебелите.1_Photo by ProjectNursery.com ProjectNursery.com

Всеки се изкушава от идеята да направи детската стая на своето момиче, като излязла от приказките. Ако леките ремонти не Ви плашат, смело можете да направите стая за своята малка принцеска. Заложете на рисунки по стените, детски тапети или стикери, използвайте подходящи пердета, шалте за леглото, килим и други декоративни елементи. Така след няколко години можете бързо да промените цялата визия.

2_zara-home Zara Home

Ако имате две деца, трябва да направите детската стая функционална, така че да има достатъчно пространство за всяко едно от тях. Те трябва да имат място за сън, учене и игра.

3_1_Homemade Mothering Homemade Mothering

3_2_Tim Lee for Daniel Conlon Architects Tim Lee for Daniel Conlon Architects

При разнополови деца, имайте предвид техните различни нужди и необходимостта им от уединение. Докато децата са малки това не е толкова видно. На по късен етап обаче това би могло да бъде проблем. Затова опитайте се да направите ъгъл за него и ъгъл за нея, като можете да използвате различен финиш на стените, и да комбинирате различни цветове и мебели.

4_1_pottery_barn_kids Pottery Barn Kids

4_2_Kid Stuff World Kid Stuff World

За многодетните семейства да се направи детска стая, която да удовлетворява всички е най – трудно. Ако разполагате с една стая, нека тя да бъде най – голямата от цялото жилище, опитайте се да я зонирате. Отделете зона за сън и почивка, четене и тихи занимания. Останалата част от стаята да бъде за игри и учене.

5_1_Dan Nelson A.I.A. Designs Northwest Architects Dan Nelson A.I.A. Designs Northwest Architects

5_2 Julie Ranee Photography Julie Ranee Photography

Когато стилът на детската стая следва този на жилището има наистина добре обмислен интериор. Ето един пример за детска стая в лек класически стил.

6_1 Photograph by Colin Poole Photograph by Colin Poole

6_2 Home&Gardens Home&Gardens

Средиземноморските мотиви са любими на голяма част от децата. Включeте в интериора на детската стая различни елементи – карти, макети на кораби, килими, шалтета, спално бельо.

7_Marcus Peel for 1st-option.com Marcus Peel for 1st-option.com

Ако имате вила или къща на село, рустикалният стил е перфектният за Вашата детска стая. Използвайте дърво за почти всичко в интериора – мебели, акценти и декорации. За рустикалният стил можете да използвате също и текстил с етно мотиви. Никога не забравяйте – винаги е важно децата да са тези за които ваканцията, да бъде едно незабравимо преживяване.

8_1_Mary Cook Mary Cook

8_2_Hunter and Company Interior Design Hunter and Company Interior Design

8_3_Jean Macrea Interiors Jean Macrea Interiors

Ако имате възможност да сложите повече легла – направете го. Така децата ви ще могат да поканят свои приятели, а вие няма да се притеснявате къде да ги сложите да спят.

8_4_Jett Thompson Antiques & Interiors Jett Thompson Antiques & Interiors

Истински вълнуващи и атрактивни са детските стаи в които е застъпена и развита дадена тема.В случая е важно от какво се вълнува Вашето дете – авиация и самолети, кораби и пирати, смело можете да развиете въображението си.

9_Imagine Living Imagine Living

Понякога трябва много малко за да превърнете детската стая в най – красивото и атрактивно място за Вашите малки съкровища.

10_Jute Interior Design Jute Interior Design

публикация: Как да обзаведа. Портал за обзавеждане. Интериор и екстериор