29
ян.

4 аргумента за успешна инвестиция или „Защо и кога ми е необходим интериорен проект?“

 

 

 
Тази тема е широко дискутирана и в случай, че все още не сте сигурни в плюсовете на това решение вижте нашите аргументите.

Дизайнът, като добавена стойност

Обикновено, това е доводът който се забравя, но в действителност той не е за пренебрегване и е един от най – важните. Не зависимо дали се касае за апартамент или къща, ваканционен дом или жилище за отдаване под наем, заведение за хранене  или кафене, магазин или офис, не зависимо от неговата големина, инвестирайки в неговият интериор, чрез изготвяне на конкретен интериорен проект, вие повишавате неговата себестойност. Домът ви е огледало на вашия начин на живот, на това какво обичате и харесвате, затова проектирайки го според вашите предпочитания и желания, вие ще получите място изпълнено с хармония и уют. Ако това е апартамент за отдаване под наем, групата от наематели, които таргетирате ще бъде вече в много по висок ценови сегмент. При обществените заведения, едно от перата по които се определя статутът, категорията, посещаемостта, привличането и задържането на клиентите е техният интериор. За компаниите, от различните бизнес сфери качествено направеният интериор има представителен характер, като същевременно повишава трудоспособността и ефективността на служителите.
Дизайнът е това, което винаги е отличавало един продукт от друг и може да повиши неговата цена в пъти.

Иновации и технологии

Ако сте от хората, които са любознателни и обичат да пътуват, запознати сте с основните стилове в архитектурата и интериора – отново има с какво да ви помогнем. За да се запознаете в детайл с една малка част от иновативните материали и технологии в областта на интериорния дизайн и обзавеждане, ще трябва да отделите много от свободното си време и въпреки това не е ясно какъв ще бъде крайният резултат. И тук нещата се развиват с много бързи темпове, и те далеч не приключват с избора на качествен гранитогрес или дизайнерска лампа. Опазването на околната среда и природните ресурси, пестенето на енергия, използването на алтернативни енергийни източници провокира разработването на така наречените Smart Home, а експериментирането с нови материали е част от програмата на много компании.
Опитайте се да оформите ясно, точно, конкретно задание за това какъв искате да бъде вашият интериор и това е напълно достатъчно – останалото оставете в ръцете на професионалистите.

Спестява грешки, стрес и напрежение, време и пари   

Изготвянето на един интериорен проект отнема известно време, през което тече дискусия между двете страни, за да може да се достигне до решение, което да бъде най – правилното за вас, за вашето семейство, за клиентите ви и за вашият бизнес. Така вие получавате един завършен проект с цялостна, единна концепция. Често в процеса на изпълнение възникват въпроси от страна на строително  – ремонтните бригади, или има непредвидени ситуации. Авторският надзор цели точното изпълнение на изготвеният проект, бързо отреагиране в такива моменти и даване на най – доброто решение.

Кога?

Отговорът е колкото по рано – толкова по добре. Първо е проекта, а после е реализацията. Затова не бързайте да ангажирате строително ремонтна бригада, преди да имате готовност със всички планове, схеми и детайли, които трябва да им подадете.
Ако имате готов архитектурен проект на къща или обществена сграда, обърнете се към избраното от вас студио за интериорен дизайн още със започване на строителството (а най – доброто решение е архитекти и интериорни дизайнери да работят в екип).
Ако планирате цялостен ремонт или сте закупили имот, който е на шпакловка и замазка, имайте предвид че изготвянето на един цялостен интериорен проект отнема известно време, което не е ден – два или седмица. Интериорният проект е функция от множество компоненти и за да бъде персонализиран, за да отговаря на вашата същност, трябва време… Време за дискутиране на вашите желания, идеи, естетически виждания и индивидуални предпочитания. Време за обсъждане на многото добри идеи, които обединени чрез опита и професионализма на интериорния дизайнер се визуализират в единна концепция. Така ще можете да реализирате мечтите си, да създадете домът, който ви приляга, да получите гостоприемна атмосфера в офиса, или да откриете елементът на изненада във вашето заведение.

Разгледайте галерията ни, надяваме се да сме ви били полезни и не се колебайте да се свържете с нас.

По статията работи: Десислава Иванова, интериорен дизайнер в АУЛИ студио
Интериорен дизайн: AULY design studio
Графичен дизайн: Стилиян Пенев
3D визуализации: Игнат Георгиев
Снимки: Яна Блажева, Ники Канделеро

 офис фирма Ентреа Кепитъл

 офис Блек Пик Кепитъл

 3D офис Техноцентър НЮТОН

 проект The RING bar&dinner

 проект The RING bar&dinner

 3D проект МЕТАМОРФОЗИ

 3D проект МЕТАМОРФОЗИ

 проект на апартамент Лятна приказка

 проект на апартамент Лятна приказка

 проект на къща Класически нотки

 3D проект на мезонет Усещане за лофт

 3D проект на къща Бягство от града