24
ное.

5 ключови елемента, за постигане на непреходен интериор

Съвременният интериорен дизайн се характеризира с умелото смесване на различни стилове, материали и материи, елементи и предмети от различни епохи, и точно в това се крие неговият неоспорим чар и усещане за непреходност. Чистите линии и гладките повърхности, без излишно претрупване със сложни детайли, създават удобен и функционален дизайн със свеж вид и излъчване. Откажете се от сляпото робуване на различните модни тенденции, защото по този начин рискувате твърде скоро да се озовете в дом, който ще бъде демоде и няма да ви носи радост.

Кои са ключовите елементи на които е добре да заложите създавайки домът на вашите мечти? Доверете се на препоръките на Десислава Иванова собственик и интериорен дизайнер в АУЛИ студио.

Цветове

Неутралните цветове, както и черното и бялото са основните цветове, които присъстват днес в съвременния интериор. Тази палитра ви позволява смело да играете с петната акценти, които могат да бъдат във всички ярки или пастелни цветове. Ако все пак искате да сте в крак с цветовия тренд на годината, то можете да го прилагате за различните аксесоари, които са част от общия ансамбъл на дома – прибори и сервизи за хранене, купи, вази, декоративни възглавници, спално бельо, шалтета и хавлии. Подбрани внимателно и правилно съчетани, те могат да променят облика на целия интериор.

 Alvhem Mäkleri & Interiör, freshome.com

 CaiaimageMartin BarraudGetty, thespruce.com

Дърво

Искате да имате дом изпълнен с топлина и уют – тогава дървото е задължителният елемент, който трябва да присъства в дома ви. Използван като подова настилка, за ламперия по стените или на тавана, за мебелите, в леки, светли или много тъмни тонове дървото е естественият материал, който прави връзка с природата и здравословният начин на живот.

 Emily McCall, freshome.com

 Leivars, freshome.com

 Lance Gerber, freshome.com

Метал

Метали като неръждаема стомана, никел, хром, мед са много популярни в съвременния дизайн, защото осигуряват елегантен завършек и чист вид. Много често умишлено, именно металът е един от акцентите в интериора. В този случай е от съществено значение подборът на различните метали и комбинирането им в различните помещения. Изборът е огромен от използването на метал за мебели, лампи, произведения на изкуството, до дръжки, смесители и кухненски прибори.

 Katie Martinez Design, freshome.com

 Lindye Galloway Design, freshome.com

Текстури

Добавите текстура, ако искате да създадете хармонична и спокойна атмосфера, използвайте естествени тъкани като лен, вълна, коприна, кадифе, плюш, кожа или алкантара. Когато избирате тъканите си, не се колебайте, защото те са финалният щрих на изчистената, съвременна визия, която се опитвате да постигнете.

 Room and Board, freshome.com

 Room and Board, freshome.com

Осветление

Осветлението е изключително важен етап от интериорното проектиране, за доброто представяне и възприемане на пространството. Същевременно и самите осветителни тела, въздействат със своят дизайн и не рядко са атрактивни акценти в развитата концепция.

 Murphy Moon Design, freshome.com

 Lorenzo Vecchia, freshome.com

Публикация: Combo.bg – Идеи за дома