01
дек.

Водещи тенденции в кухненското обзавеждане

Кухнята отдавна излезе извън границите на основната функция от миналото – приготвяне на храна. Днес тя е многофункционално помещение от дома, в повечето случаи обединено с трапезарията и дневната, за да може човек докато готви спокойно да участва в разговорите и да бъде част от живота на дома. Акцентът е върху ефективност, функционалност и стил.

Ако искате да сте в крак с модните тенденции в интериорното обзавеждане на кухнята, ето няколко съвета от студиото за интериорен дизайн АУЛИ:

50 кухни в бяло

1_1

1_2

Белият цвят държи неоспоримо първенство през последните няколко години в обзавеждането и интериорния дизайн. С пълно основание можем да кажем, че той е фаворит на повечето дизайнери при проектирането на кухни.

1_3 HGTV_Stacey_BrandfordHGTV Stacey Brandford

Комбинирането му с други цветове и така наречените различни нюанси на бялото, дават усещането за един непреходен стил.

Индустриални елементи

2_1 Freshome_Capital-BuildingFreshome Capital-Building

Осветителните тела в индустириален стил станаха изключително популярни през 2015 година. Как да ги разпознаем? Те са изработени от мед или месинг, неръждаема или черна стомана, използват се нитове, тел и други промишлени елементи, старомодният стил на стъклената крушка.

2_2 Freshome_Jane_Kim_DesignFreshome Jane Kim Design

Благодарение на множеството кулинарни предавания и засиленият интерес към здавословното хранене кухнята е напълно нова персона. Кухненският остров придоби индустриален вид, като на първокласен ресторант с използването на неръждаема стомана и други характерни елементи.

Месингът се завръща

2_3 Freshome_Michelle_WorkmanFreshome Michelle Workman

Ако сте почитател на класическите кухни и любител на ретро излъчването – месънгът ще преобрази кухнята ви. Блясъкът на месинговите дръжки, фасети, висулки ще направят пространството изключително елегантно.

Висока ефективност

3_1 Freshome_Shelf_GenieFreshome Shelf Genie

3_2 Freshome_Vanilla_WoodFreshome Vanilla Wood

Това е последният писък на модата. Днес става все по важно пестенето на време и бързото и лесно боравене с вещите от нашето ежедневие. Това трябва да бъде приоритет при проектирането на кухнята или ако планирате да я реновирате. Заложете достатъчно чекмеджета, изстеглящи се рафтове и прегради във височина.

Съхранение на показ

4 HGTV_LauraMossHGTV Laura Moss

Добра организация и ред са ключът към един добре проектиран интериор. Използването на открити полици е лесен и икономичен начин да постигнем удобство в кухнята.

Плочки навсякъде

5 HGTV_Kim_Cornelison_Photography_IncHGTV Kim Cornelison Photography Inc

Можем да наречем 2015 година на плочката. Фабриките са в съревнование да пускат все по нови, интересни, с геометрични, флорални и етно мотиви плочки. Не се ограничавайте да ги използвате само като гръб, между горен и долен ред на шкафовете. Дори и малка, кухнята ще бъде напълно преобразена, ако ги монтирате по цялата стена.

Smart кухни

6 Freshome_LGB_InteriorsFreshome LGB Interiors

Това е текуща тенденция кухнята да бъде в крак с интелигентните технологии. Обръща се специално внимание и се разработват уреди, които да могат да се свържат с мобилното ни устройство, от където да се подават рецепти, време за готвене и други команди.

Публикация: jenite.bg